E-book: Kuchnia roślinna BEZ gotowania

Falafele
na surowo

Falafele na surowo

Przepisy na zdrowe kotleciki, BEZ smażenia i pieczenia

Jedz pysznie i zdrowo z e-bookiem Falafele na surowo.
Odkryj smak arabskich kotlecików w najzdrowszej możliwej wersji.
Zadbaj o kluczowe składniki w swojej diecie i przekonaj się,
jak smakowita i różnorodna może być surowa kuchnia!

💙 Falafele to uwielbiane na całym świecie, roślinne kotleciki rodem z Bliskiego Wschodu. Klasyczny dodatek do hummusu, pity, ryżu, marynowanych warzyw i sałatek. Znajdziesz je w każdym barze z kuchnią arabską, a także wegańskich restauracjach, jako roślinną alternatywę kebabu. Niestety … smażenie w głębokim tłuszczu, niszczy
właściwości tej pysznej potrawy.

W tradycyjnej wersji falafeli, cieszyć możemy się tylko wysoką zawartością białka
i to w jego zdenaturyzowanej postaci. Za cenę rumianej skórki tracimy prawie wszystkie właściwości prozdrowotne falafeli. A dodatkowo zamieniamy je w tłuste, toksyczne danie. Pełne rafinowanego, utlenionego oleju, tłuszczów trans i rakotwórczego akrylamidu, powstałego w procesie smażenia.

💙 Falafele to uwielbiane na całym świecie, roślinne kotleciki rodem z Bliskiego Wschodu. Klasyczny dodatek do hummusu, pity, ryżu, marynowanych warzyw i sałatek. Znajdziesz je w każdym barze z kuchnią arabską, a także wegańskich restauracjach, jako roślinną alternatywę kebabu. Niestety … smażenie w głębokim tłuszczu, niszczy
właściwości tej pysznej potrawy.

W tradycyjnej wersji falafeli, cieszyć możemy się tylko wysoką zawartością białka
i to w jego zdenaturyzowanej postaci. Za cenę rumianej skórki tracimy prawie wszystkie właściwości prozdrowotne falafeli. A dodatkowo zamieniamy je w tłuste, toksyczne danie. Pełne rafinowanego, utlenionego oleju, tłuszczów trans i rakotwórczego akrylamidu, powstałego w procesie smażenia.

✅ W e-booku „Falafele na surowo” znajdziesz przepisy na
najzdrowsze na świecie wersje tych arabskich kotlecików.
Bez smażenia, pieczenia i BEZ gotowania.
W dodatku po brzegi wypakowane sezonowymi warzywami,
prozdrowotnymi przyprawami i superfoods.

🔴 DLACZEGO SUROWE FALAFELE SĄ ZDROWSZE OD SMAŻONYCH?

  • Zawierają większe ilości roślinnego białka, ponieważ orzechy i pestki, a także skiełkowane strączki zawarte w przepisach, są bogatszym źródłem tego makroskładnika niż przetworzone termicznie nasiona ciecierzycy,
  • Białko w nich zawarte nie jest poddane silnym procesom denaturacji pod wpływem oddziaływania wysokiej temperatury, dzięki temu jest łatwiej strawne, lepiej przyswajalne i delikatniejsze dla Twojego układu pokarmowego,
  • Są bogatym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega 6 i 9, które wspierają zdrowie serca, poprawiają profil lipidowy, działają przeciwzapalnie i pozytywnie wpływają na Twoją odporność,
  • Zachowują znacznie więcej składników odżywczych tj. witaminy, minerały, enzymy liczne przeciwutleniacze zawarte w przyprawach, które ulegają degradacji podczas smażenia,
  • To bogactwo naturalnych enzymów, które pomagają w lepszym trawieniu i zwiększają przyswajalność składników odżywczych z pożywienia,
  • Zawierają więcej żelaza, składnika niezbędnego do tworzenia hemoglobiny, transportu tlenu, produkcji energii, regeneracji komórek i prawidłowego działania Twojego układu odpornościowego,
  • Zawierają większe ilości witamin z grupy B, w tym cennego kwasu foliowego, które są wrażliwe na ciepło i mogą ulec zniszczeniu w trakcie obróbki termicznej,
  • Zawierają więcej błonnika, który przyczynia się do lepszego funkcjonowania układu pokarmowego, wspiera Twoją mikroflorę jelitową, zapobiega zaparciom i zapewnia dłuższe uczucie sytości po posiłku,
  • Nie zawierają rafinowanego oleju, utlenionych kwasów tłuszczowych oraz tłuszczy trans powstałych podczas tradycyjnego smażenia kotletów w głębokim oleju,
  • Nie zawierają rakotwórczego akrylamidu, powstałego w procesie smażenia ciecierzycy,
  • Wzbogacone są o świeże warzywa, zieleninę i superfoods tj. marchewka, buraki, dynia, szpinak, jarmuż, natka pietruszki, koperek, kurkuma, sezam, curry, czy sproszkowany sok z młodego jęczmienia.

🔴 DLACZEGO SUROWE FALAFELE SĄ ZDROWSZE OD SMAŻONYCH?

  • Zawierają większe ilości roślinnego białka, ponieważ orzechy i pestki, a także skiełkowane strączki zawarte w przepisach, są bogatszym źródłem tego makroskładnika niż przetworzone termicznie nasiona ciecierzycy,
  • Białko w nich zawarte nie jest poddane silnym procesom denaturacji pod wpływem oddziaływania wysokiej temperatury, dzięki temu jest łatwiej strawne, lepiej przyswajalne i delikatniejsze dla Twojego układu pokarmowego,
  • Są bogatym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega 6 i 9, które wspierają zdrowie serca, poprawiają profil lipidowy, działają przeciwzapalnie i pozytywnie wpływają na Twoją odporność,
  • Zachowują znacznie więcej składników odżywczych tj. witaminy, minerały, enzymy liczne przeciwutleniacze zawarte w przyprawach, które ulegają degradacji podczas smażenia,
  • To bogactwo naturalnych enzymów, które pomagają w lepszym trawieniu i zwiększają przyswajalność składników odżywczych z pożywienia,
  • Zawierają więcej żelaza, składnika niezbędnego do tworzenia hemoglobiny, transportu tlenu, produkcji energii, regeneracji komórek i prawidłowego działania Twojego układu odpornościowego,
  • Zawierają większe ilości witamin z grupy B, w tym cennego kwasu foliowego, które są wrażliwe na ciepło i mogą ulec zniszczeniu w trakcie obróbki termicznej,
  • Zawierają więcej błonnika, który przyczynia się do lepszego funkcjonowania układu pokarmowego, wspiera Twoją mikroflorę jelitową, zapobiega zaparciom i zapewnia dłuższe uczucie sytości po posiłku,
  • Nie zawierają rafinowanego oleju, utlenionych kwasów tłuszczowych oraz tłuszczy trans powstałych podczas tradycyjnego smażenia kotletów w głębokim oleju,
  • Nie zawierają rakotwórczego akrylamidu, powstałego w procesie smażenia ciecierzycy,
  • Wzbogacone są o świeże warzywa, zieleninę i superfoods tj. marchewka, buraki, dynia, szpinak, jarmuż, natka pietruszki, koperek, kurkuma, sezam, curry, czy sproszkowany sok z młodego jęczmienia.

🔵 DLA KOGO JEST TEN E-BOOK?

  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, które podchodzą do swojej diety z rozwagą, dbają o jej zbilansowanie, różnorodność posiłków i chcą uniknąć niedoboru ważnych składników odżywczych,
  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, poszukujących przepisów zaspokajających ochotę na fast foody, niezdrowe przekąski i gotowane posiłki,
  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, którym brak pomysłów na nowe, smaczne i zdrowe potrawy, które można przygotować na zapas i bez problemu zabrać ze sobą do pracy, szkoły albo na wycieczkę,
  • Dla osób dbających o swoje zdrowie, które chciałyby wprowadzić do diety więcej “żywych”, nieprzetworzonych termicznie pokarmów, bogatych w enzymy, witaminy, minerały i prozdrowotne składniki,
  • Dla wszystkich osób szukających alternatywy dla smażonych falafeli, którzy chcą cieszyć się smakiem ulubionych kotlecików, ale w znacznie zdrowszej, lekkiej, nieprzetworzonej postaci.

🔵 DLA KOGO JEST TEN E-BOOK?

  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, które podchodzą do swojej diety z rozwagą, dbają o jej zbilansowanie, różnorodność posiłków i chcą uniknąć niedoboru ważnych składników odżywczych,
  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, poszukujących przepisów zaspokajających ochotę na fast foody, niezdrowe przekąski i gotowane posiłki,
  • Dla osób na surowej diecie wegańskiej, którym brak pomysłów na nowe, smaczne i zdrowe potrawy, które można przygotować na zapas i bez problemu zabrać ze sobą do pracy, szkoły albo na wycieczkę,
  • Dla osób dbających o swoje zdrowie, które chciałyby wprowadzić do diety więcej “żywych”, nieprzetworzonych termicznie pokarmów, bogatych w enzymy, witaminy, minerały i prozdrowotne składniki,
  • Dla wszystkich osób szukających alternatywy dla smażonych falafeli, którzy chcą cieszyć się smakiem ulubionych kotlecików, ale w znacznie zdrowszej, lekkiej, nieprzetworzonej postaci.

🟢 CO ZNAJDZIESZ W E-BOOKU:

  • 30 przepisów na zdrowe, witariańskie posiłki bogate w roślinne białko, żelazo, wapń, cynk, antyoksydanty i nienasycone kwasy tłuszczowe,
  • 10 bazowych przepisów na falafele, w najzdrowszej możliwej wersji bez smażenia, pieczenia i gotowania,
  • 5 przepisów na surowe sosy, które wykorzystasz do ulubionych sałatek, wrapów, warzywnych bowli albo pieczonych batatów,
  • 12 pomysłów na witariańskie dania obiadowe bez cukru, nabiału i glutenu, z orientalnymi kotlecikami w roli głównej,
  • 3 przepisy na pyszne, prozdrowotne dodatki: jogurt z nerkowców, marynowaną kapustę, czy piklowaną czerwoną cebulkę,
  • Bonusowe przepisy na: orientalny sos pomidorowy, kremowy sos kokosowy i musztardowy dip do burgerów i sałatek,
  • Potrawy dedykowane dzieciom, delikatne w smaku malutkie kotleciki, bogate w warzywa sosy i ulubione potrawy maluchów w najzdrowszej wersji: falafelki z batatem i kukurydzą; falafelki z podwójnym burakiem i sezamem; falafelki z kokosem, bananem i curry; sos szpinakowy, czy makaron z falafelkami w sosie pomidorowym z cynamonem i daktylami,
  • Przepis na oryginalnego witariańskiego falafel burgera.

🟢 CO ZNAJDZIESZ W E-BOOKU:

  • 30 przepisów na zdrowe, witariańskie posiłki bogate w roślinne białko, żelazo, wapń, cynk, antyoksydanty i nienasycone kwasy tłuszczowe,
  • 10 bazowych przepisów na falafele, w najzdrowszej możliwej wersji bez smażenia, pieczenia i gotowania,
  • 5 przepisów na surowe sosy, które wykorzystasz do ulubionych sałatek, wrapów, warzywnych bowli albo pieczonych batatów,
  • 12 pomysłów na witariańskie dania obiadowe bez cukru, nabiału i glutenu, z orientalnymi kotlecikami w roli głównej,
  • 3 przepisy na pyszne, prozdrowotne dodatki: jogurt z nerkowców, marynowaną kapustę, czy piklowaną czerwoną cebulkę,
  • Bonusowe przepisy na: orientalny sos pomidorowy, kremowy sos kokosowy i musztardowy dip do burgerów i sałatek,
  • Potrawy dedykowane dzieciom, delikatne w smaku malutkie kotleciki, bogate w warzywa sosy i ulubione potrawy maluchów w najzdrowszej wersji: falafelki z batatem i kukurydzą; falafelki z podwójnym burakiem i sezamem; falafelki z kokosem, bananem i curry; sos szpinakowy, czy makaron z falafelkami w sosie pomidorowym z cynamonem i daktylami,
  • Przepis na oryginalnego witariańskiego falafel burgera.

🌿 Wszystkie przepisy BEZ mięsa, nabiału, cukru, glutenu,
smażenia, pieczenia i gotowania.
Bogate w sezonowe warzywa, prozdrowotne przyprawy
i najzdrowsze superfoods. 🌟

🟠 Z E-BOOKIEM “FALAFELE NA SUROWO”:

  • Zadbasz o kluczowe składniki odżywcze, często niedoborowe na surowej diecie wegańskiej tj. białko, żelazo, wapń, cynk i witaminy z grupy B,
  • Zaspokoisz ochotę na smażone fast foody, niezdrowe przekąski i gotowane posiłki, które uniemożliwiają Ci osiągnięcie pełnego zdrowia,
  • Unikniesz toksycznej obróbki pożywienia, utlenionych olejów, tłuszczy trans i akrylamidu, które działają prozapalnie, rakotwórczo i sieją spustoszenie w Twoim ciele,
  • Wzbogacisz dietę o silnie przeciwzapalne i antyoksydacyjne przyprawy tj. kumin, kolendra, kurkuma, cynamon, ziele angielskie, kminek, czy gożdziki, które wzmocnią Twoją odporność i dodatkowo zadbają o zdrowie,
  • Nauczysz się przygotowywać witariańskie potrawy, które długo się przechowują, można je zrobić na zapas i idealnie nadają się do zabrania ze sobą do pracy, zapakowania dziecku do szkoły albo na wycieczkę,
  • Przekonasz, że na surowej diecie nie trzeba rezygnować ze swoich ulubionych potraw, a ten sposób odżywiania to nie tylko soki, koktajle i sałatki!

🟠 Z E-BOOKIEM “FALAFELE NA SUROWO”:

  • Zadbasz o kluczowe składniki odżywcze, często niedoborowe na surowej diecie wegańskiej tj. białko, żelazo, wapń, cynk i witaminy z grupy B,
  • Zaspokoisz ochotę na smażone fast foody, niezdrowe przekąski i gotowane posiłki, które uniemożliwiają Ci osiągnięcie pełnego zdrowia,
  • Unikniesz toksycznej obróbki pożywienia, utlenionych olejów, tłuszczy trans i akrylamidu, które działają prozapalnie, rakotwórczo i sieją spustoszenie w Twoim ciele,
  • Wzbogacisz dietę o silnie przeciwzapalne i antyoksydacyjne przyprawy tj. kumin, kolendra, kurkuma, cynamon, ziele angielskie, kminek, czy gożdziki, które wzmocnią Twoją odporność i dodatkowo zadbają o zdrowie,
  • Nauczysz się przygotowywać witariańskie potrawy, które długo się przechowują, można je zrobić na zapas i idealnie nadają się do zabrania ze sobą do pracy, zapakowania dziecku do szkoły albo na wycieczkę,
  • Przekonasz, że na surowej diecie nie trzeba rezygnować ze swoich ulubionych potraw, a ten sposób odżywiania to nie tylko soki, koktajle i sałatki!

🩵 PRZYKŁADOWE PRZEPISY NA FALAFELE:

  •  Falafele z marchewką i natką pietruszki

Klasyczna wersja arabskich falafeli, ale bez smażenia i pieczenia.
Z aromatycznymi przyprawami, słodką marchewką i posiekaną natką pietruszki. Idealny dodatek do zielonych sałatek, wrapów i ulubionych warzyw.

  •  Falafele z dynią, sezamem i jarmużem

Sezonowa, jesienna, złocista wersja falafeli w pięknym kolorze.
Po brzegi wypakowana najzdrowszymi składnikami.
Bogata w wapń i karotenoidy, dbające o mocne kości,
zęby i odporność organizmu.

  •  Falafelki z batatem i kukurydzą

Delikatne, mięciutkie, lekko słodkie kotleciki dla najmłodszych
fanów zdrowej kuchni. Najlepiej smakują z makaronem
z cukinii, zatopione w pysznym sosie pomidorowym
z cynamonem i daktylami.

  •  Falafelki z kokosem, bananem i curry

Ten przepis to sztos nad sztosy! Ostatni przepis jaki powstał
do e-booka, ale bije wszystkie inne na głowę. Przepyszne, delikatne, lekko słodkie kotleciki, które wręcz rozpływają się w ustach. Zdrowy przysmak dla wszystkich małych i dużych łasuchów.

  •  Falafelki z podwójnym burakiem i sezamem

Delikatne, różowe kotleciki, podwójnie napakowane tym co najlepsze. Bogate w białko, wapń i żelazo. Świetne jako dodatek do 
ulubionego hummusu, sałatki, warzywnej miski obfitości,
a także jak samodzielna przekąska.

  •  Falafel burger z burakiem i suszonymi pomidorami

Roślinne burgery w najzdrowszej, witariańskiej wersji. Z burakiem, suszonymi pomidorami i mnóstwem przypraw. Wkładka do 
bułek z grzybów portobello, tradycyjny dodatek do surowego
lub gotowanego ryżu albo szaszłyków.

🧡 SOSY JAKIE ZNAJDZIESZ W E-BOOKU:

  •  Sos tahini

Gęsty, kremowy sos na bazie pasty Tahini,
oliwy i świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Klasyczny dodatek do arabskich kotlecików,
marynowanych albo pieczonych warzyw i sałatek.

  •  Sos czosnkowy

Gęsty, aksamitny, kremowy sos do sałatek z falafelami, witariańskich wrapów i burgerów, a nawet pieczonych batatów i marchewek. Niezastąpiony dodatek do zdrowej, roślinnej kuchni pełnej warzyw i zieleniny.

  •  Sos szpinakowy

Wiosenny, zielony, delikatny sos na bazie nerkowców i szpinaku. Bogaty w witaminę C, żelazo, kwas foliowy i antyoksydanty. Pyszny sposób na przemycenie w diecie solidnej porcji prozdrowotnej zieleniny.

  •  Sos paprykowy

Aksamitny, kremowy sosik na bazie orzechów nerkowca
i czerwonej papryki, bogatej w witaminę C. Kolorowy,
apetyczny i zdrowy dodatek do arabskich kotlecików,
wrapów i sałatek

  •  Sos jogurtowy

Lekki, orzeźwiający sos na bazie surowego jogurtu z nerkowców
i posiekanych ziół. Pyszny dodatek do witariańskich falafeli, szaszłyków, kolorowych letnich sałatek, mizerii i ulubionych warzyw.

🩷 PYSZNE DODATKI DO KOTLECIKÓW:

  •  Jogurt z nerkowców

Przepyszny, lekki i aksamitny jogurt na bazie nerkowców.
Doskonałe źródło dobroczynnych probiotyków, które dbają o Twój układ pokarmowy, dobre samopoczucie i odporność.
Idealna baza do różnorodnych sosów i deserów.

  •  Marynowana kapusta

Bogaty w antocyjany, witaminę C i błonnik, oryginalny dodatek
do wrapów, spring rollsów i kolorowych bowli z arabskimi kotlecikami. Świetnie komponuje się z surowymi hummusami,
warzywami i kremowym sosem tahini.

  •  Piklowana cebulka

Smaczny, pikantny dodatek do roślinnych burgerów,
różnorodnych kotletów, tęczowych arabskich sałatek,
warzywnych wrapów, a także wszystkich potraw z dodatkiem hummusu.

🩵 PRZYKŁADOWE PRZEPISY NA FALAFELE:

Falafele z marchewką i natką pietruszki

Klasyczna wersja arabskich falafeli, ale bez smażenia i pieczenia.
Z aromatycznymi przyprawami, słodką marchewką i posiekaną natką pietruszki. Idealny dodatek do zielonych sałatek, wrapów i ulubionych warzyw.

Falafele z dynią, sezamem i jarmużem

Sezonowa, jesienna, złocista wersja falafeli w pięknym kolorze.
Po brzegi wypakowana najzdrowszymi składnikami.
Bogata w wapń i karotenoidy, dbające o mocne kości,
zęby i odporność organizmu.

Falafelki z batatem i kukurydzą

Delikatne, mięciutkie, lekko słodkie kotleciki dla najmłodszych
fanów zdrowej kuchni. Najlepiej smakują z makaronem
z cukinii, zatopione w pysznym sosie pomidorowym
z cynamonem i daktylami.

Falafelki z kokosem, bananem i curry

Ten przepis to sztos nad sztosy! Ostatni przepis jaki powstał
do e-booka, ale bije wszystkie inne na głowę. Przepyszne, delikatne, lekko słodkie kotleciki, które wręcz rozpływają się w ustach. Zdrowy przysmak dla wszystkich małych i dużych łasuchów.

Falafelki z podwójnym burakiem i sezamem

Delikatne, różowe kotleciki, podwójnie napakowane tym co najlepsze. Bogate w białko, wapń i żelazo. Świetne jako dodatek do 
ulubionego hummusu, sałatki, warzywnej miski obfitości,
a także jak samodzielna przekąska.

Falafel burger z burakiem i suszonymi pomidorami

Roślinne burgery w najzdrowszej, witariańskiej wersji. Z burakiem, suszonymi pomidorami i mnóstwem przypraw. Wkładka do
bułek z grzybów portobello, tradycyjny dodatek do surowego
lub gotowanego ryżu albo szaszłyków.

🧡 SOSY JAKIE ZNAJDZIESZ W E-BOOKU:

 Sos tahini

Gęsty, kremowy sos na bazie pasty Tahini,
oliwy i świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Klasyczny dodatek do arabskich kotlecików,
marynowanych albo pieczonych warzyw i sałatek.

Sos czosnkowy

Gęsty, aksamitny, kremowy sos do sałatek z falafelami, witariańskich wrapów i burgerów, a nawet pieczonych batatów i marchewek. Niezastąpiony dodatek do zdrowej, roślinnej kuchni pełnej warzyw i zieleniny.

 Sos szpinakowy

Wiosenny, zielony, delikatny sos na bazie nerkowców i szpinaku. Bogaty w witaminę C, żelazo, kwas foliowy i antyoksydanty. Pyszny sposób na przemycenie w diecie solidnej porcji prozdrowotnej zieleniny.

 Sos paprykowy

Aksamitny, kremowy sosik na bazie orzechów nerkowca
i czerwonej papryki, bogatej w witaminę C. Kolorowy,
apetyczny i zdrowy dodatek do arabskich kotlecików,
wrapów i sałatek

 Sos jogurtowy

Lekki, orzeźwiający sos na bazie surowego jogurtu z nerkowców
i posiekanych ziół. Pyszny dodatek do witariańskich falafeli, szaszłyków, kolorowych letnich sałatek, mizerii i ulubionych warzyw.

🩷 PYSZNE DODATKI DO KOTLECIKÓW:

Jogurt z nerkowców

Przepyszny, lekki i aksamitny jogurt na bazie nerkowców.
Doskonałe źródło dobroczynnych probiotyków, które dbają o Twój układ pokarmowy, dobre samopoczucie i odporność.
Idealna baza do różnorodnych sosów i deserów.

 Marynowana kapusta

Bogaty w antocyjany, witaminę C i błonnik, oryginalny dodatek
do wrapów, spring rollsów i kolorowych bowli z arabskimi kotlecikami. Świetnie komponuje się z surowymi hummusami,
warzywami i kremowym sosem tahini.

 Piklowana cebulka

Smaczny, pikantny dodatek do roślinnych burgerów,
różnorodnych kotletów, tęczowych arabskich sałatek,
warzywnych wrapów, a także wszystkich potraw z dodatkiem hummusu.

🥗 WSZYSTKIE PRZEPISY, KTÓRE ZNAJDZIESZ W E-BOOKU:

  • Falafele z marchewką i natką pietruszki
  • Falafele z dynią, sezamem i jarmużem
  • Falafele z młodym jęczmieniem i szpinakiem
  • Falafelki z batatem i kukurydzą
  • Falafelki z podwójnym burakiem i sezamem
  • Falafele z bobem i koperkiem
  • Falafele z dynią, marchewką, curry i kurkumą
  • Falafelki z kokosem, bananem i curry
  • Falafele ze skiełkowanej ciecierzycy
  • Falafel burger z burakiem i pomidorami
  • Sos tahini
  • Sos czosnkowy
  • Sos szpinakowy
  • Sos paprykowy
  • Sos jogurtowy
  • Zielona sałatka z falafelami
  • Ryż curry z falafelkami i sałatką
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej z falafelami
  • Falafel bowl z hummusem i warzywami
  • Falafel bowl z marynowaną kapustą
  • Makaron z falafelkami w sosie pomidorowym
  • Ryż z falafelkami w kokosowym sosie curry
  • Colesław z marchewką i falafelami
  • Wrapy z kapusty z nadzieniem falafelowym
  • Jarmużowa sałatka z falafelami i granatem
  • Falafelowe szaszłyki
  • Falafel burger w portobello
  • Jogurt z nerkowców
  • Marynowana kapusta
  • Piklowana cebulka

WSZYSTKIE PRZEPISY, KTÓRE ZNAJDZIESZ W
E-BOOKU:

  • Falafele z marchewką i natką pietruszki
  • Falafele z dynią, sezamem i jarmużem
  • Falafele z młodym jęczmieniem i szpinakiem
  • Falafelki z batatem i kukurydzą
  • Falafelki z podwójnym burakiem i sezamem
  • Falafele z bobem i koperkiem
  • Falafele z dynią, marchewką, curry i kurkumą
  • Falafelki z kokosem, bananem i curry
  • Falafele ze skiełkowanej ciecierzycy
  • Falafel burger z burakiem i pomidorami
  • Sos tahini
  • Sos czosnkowy
  • Sos szpinakowy
  • Sos paprykowy
  • Sos jogurtowy
  • Zielona sałatka z falafelami
  • Ryż curry z falafelkami i sałatką
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej z falafelami
  • Falafel bowl z hummusem i warzywami
  • Falafel bowl z marynowaną kapustą
  • Makaron z falafelkami w sosie pomidorowym
  • Ryż z falafelkami w kokosowym sosie curry
  • Colesław z marchewką i falafelami
  • Wrapy z kapusty z nadzieniem falafelowym
  • Jarmużowa sałatka z falafelami i granatem
  • Falafelowe szaszłyki
  • Falafel burger w portobello
  • Jogurt z nerkowców
  • Marynowana kapusta
  • Piklowana cebulka

TYLKO W MOICH E-BOOKACH:

TYLKO W MOICH
E-BOOKACH:

⚖️ Najważniejsze składniki podane w gramach

Żebyś zawsze otrzymał potrawę o takiej samej, idealnej konsystencji.
Bo szklanki są różne, a marchewki nigdy nie są takie same!

💡Dodatkowe wskazówki do każdego przepisu

Aby wszystko było jasne i zrozumiałe. Przepisy wychodziły każdemu i za każdym razem.
A niektóre wersje można było wzbogacać o dodatkowe składniki,
tworząc tym samym nowe połączenia smakowe.

📑 Prosty i czytelny układ e-booka

Żeby łatwo było korzystać z niego na telefonie i wydrukować
ulubione przepisy, bez zużywania tony kartek i tuszu.

📸 Klimatyczne zdjęcia w profesjonalnej jakości

Dodatkowo zachęcające do wprowadzenia i utrzymania zdrowej diety.
Ponoć je się oczami i coś w tym jest!

🤝 Zamknięta grupa wsparcia na Facebooku

W której zawsze możesz zadać pytanie, poprosić o pomoc, podzielić się swoim
wykonaniem przepisu i wspólnie motywować do zdrowszej diety.
Razem zawsze łatwiej w drodze po zdrowie i lepsze samopoczucie!

🟢 Z tym e-bookiem poznasz 30 pysznych przepisów, kompleksowo dbających o Twoje zdrowie,

🟢 Zaspokoisz swoją ochotę na smażone fast foody i niezdrowe przekąski,

🟢 Zadbasz o kluczowe składniki w swojej diecie tj. białko, żelazo, wapń, cynk
i witaminy z grupy B, często niedoborowe na surowej diecie wegańskiej,

🟢 Nauczysz się przygotowywać potrawy, które możesz zrobić na zapas
i bez problemu przechować długo w lodówce,

🟢 Poznasz przepisy idealne do lunchboxów, zabrania ze sobą do pracy,
na wycieczkę albo zapakowania dziecku do szkoły,

🟢 Przekonasz się, że na surowej diecie nie trzeba rezygnować ze swoich
ulubionych potraw
, a przygotowywanie posiłków może być proste i przyjemne,

🟢 Dowiesz się, że surowa dieta to nie tylko soki, koktajle i sałatki.

E-book: Kuchnia roślinna BEZ gotowania

“FALAFELE NA SUROWO”


Przepisy na zdrowe kotleciki, bez smażenia i pieczenia

🩵 E-book “Falafele na surowo”

30 przepisów na zdrowe, roślinne kotleciki w orientalnym stylu.
Bez cukru, nabiału, glutenu, smażenia, pieczenia i gotowania.

🤝 Zaproszenie do zamkniętej grupy na Facebooku

Dla osób, które dokonały zakupu e-booków z moimi przepisami,
aby dzielić się swoimi wykonaniami przepisów, wspólnie wspierać i motywować
na drodze zdrowej, roślinnej kuchni BEZ gotowania.


– CENA W PRZEDSPRZEDAŻY –

119,00

 

FAQ

Najczęściej zadawane pytania

Czy te falafele są zrobione z surowej ciecierzycy?

Nie. 90% przepisów na falafele w e-booku bazuje na pestkach słonecznika i orzechach laskowych. Tylko jeden przepis wykonany jest z surowych, ale za to poddanych namaczaniu i kiełkowaniu nasionach ciecierzycy. Nie musisz martwić się o to, że kotleciki będą wzdymające, czy ciężkostrawne.

Czy te przepisy są skomplikowane i czasochłonne?

Nie. Wbrew pozorom przepisy na falafele nie są bardzo skomplikowane i czasochłonne. Nie wymagają również długiego czasu suszenia kotlecików. W bonusowym kursie video poznasz dodatkowo 10 sprawdzonych sposobów na to, jak ułatwić sobie pracę w kuchni i przyspieszyć przygotowywanie kotlecików. Tak, aby nie tylko ich jedzenie, ale także szykowanie było łatwe i przyjemne.

Czy przepisy wymagają specjalistycznego sprzętu?

Do wykonania kotlecików potrzebny Ci będzie malakser, czyli robot kuchenny z ostrzem w kształcie litery S, przystawka do mielenia orzechów lub blender, a także dehydrator. Zamiast w dehydratorze możesz jednak z powodzeniem przygotować falafele w piekarniku ustawionym na 50 stopni z uchylonymi drzwiczkami.

Czy przepisy zawarte w e-booku są drogie?

Nie. Przepisy na falafele bazują głównie na tanich i ogólnie dostępnych pestkach słonecznika i orzechach laskowych. A także naszych polskich warzywach tj. marchewka, burak, dynia, bób, szpinak, koperek, czy natka pietruszki.

Czy te kotlety mogą postać trochę w lodówce?

Oczywiście! Składniki na falafele zostały celowo tak dobrane, aby nic szybko się nie psuło. Spokojnie postoją w lodówce przez tydzień, a nawet dłużej. Możesz zrobić falafelki wcześniej, a potem tylko wyjąć je i ocieplić przed podaniem. Kotleciki sprawdzą się również idealnie w roli posiłku do pracy, szkoły albo na wycieczkę. Radzą sobie świetnie bez chłodzenia.

Czy muszę jeść na surowo, aby skorzystać z przepisów?

Absolutnie! Nie musisz być w 100% na surowej diecie, aby skorzystać z przepisów. Kotleciki możesz zjeść z ugotowanym ryżem, makaronem, bułką albo ziemniakami. Samo wykluczenie smażenia to i tak ogromny krok w kierunku zmiany swojej diety na lepszą.

Kiedy otrzymam e-booka?

Link do pobrania całości gotowego e-booka zakupionego w przedsprzedaży, a także dostęp do bonusowego kursu video otrzymasz najpóźniej do 10 grudnia na podany przez Ciebie w zamówieniu adres e-mail. Sprawdzaj proszę dokładnie swoją skrzynkę. Jeśli nie znajdziesz tam wiadomości ode mnie, przejrzyj wszystkie poboczne foldery poczty tj. SPAM, Oferty albo Inne. Jeśli i tam jej nie znajdziesz, napisz do mnie na adres kursy@karolinaniegotuje.pl.

Kiedy otrzymam dostęp do grupy na Facebooku?

Dostęp do grupy na Facebooku “Surowa dieta BEZ tajemnic” jest wolny. Możesz dołączyć do niej już teraz, klikając w poniższy link i wysyłając swoją prośbę o dołączenie do grupy.
https://www.facebook.com/groups/surowadietabeztajemnic

Jak mogę zapłacić za e-booka?

Płatności za zamówienie możesz dokonać BLIK-iem, szybkimi płatnościami internetowymi Paynow, tradycyjnym przelewem bankowym, a także za pośrednictwem platformy PayPal.

ZOBACZ OPINIE O E-BOOKU “HUMMUSY NA SUROWO”

WASZE WYKONANIA HUMMUSÓW

 O AUTORCE

KAROLINA WŁODARCZYK

Certyfikowana Terapeutka Żywieniowa, Psycholożka Żywienia, Pedagożka i Naturoterapeutka. Trenerka zdrowego odżywiania i propagatorka racjonalnej, roślinnej, sezonowej diety opartej w minimum 80% na nieprzetworzonych termicznie pokarmach. Autorka roślinnych przepisów bez cukru, nabiału, glutenu, smażenia, pieczenia i BEZ gotowania oraz poradników z zakresu psychodietetyki i prawidłowych nawyków żywieniowych. Jedna z pierwszych propagatorek surowej diety wegańskiej w Polsce.

Pomaga zmieniać kuchnię i nawyki żywieniowe na lepsze, a także powracać do zdrowia za pomocą niskoprzetworzonej diety roślinnej i naturalnych metod przywracania psychofizycznej równowagi organizmu.

Od 2019 roku prowadzi bloga Karolina nie Gotuje, na którym zachęca ludzi do surowej diety i wzięcia zdrowia w swoje ręce. Inspiruje i motywuje do zmiany dotychczasowego stylu odżywiania i podpowiada, jak zrobić to racjonalnie i z głową.

KAROLINA WŁODARCZYK

Certyfikowana Terapeutka Żywieniowa, Psycholożka Żywienia, Pedagożka i Naturoterapeutka. Trenerka zdrowego odżywiania i propagatorka racjonalnej, roślinnej, sezonowej diety opartej w minimum 80% na nieprzetworzonych termicznie pokarmach. Autorka roślinnych przepisów bez cukru, nabiału, glutenu, smażenia, pieczenia i BEZ gotowania oraz poradników z zakresu psychodietetyki i prawidłowych nawyków żywieniowych. Jedna z pierwszych propagatorek surowej diety wegańskiej w Polsce.

Pomaga zmieniać kuchnię i nawyki żywieniowe na lepsze, a także powracać do zdrowia za pomocą niskoprzetworzonej diety roślinnej i naturalnych metod przywracania psychofizycznej równowagi organizmu.

Od 2019 roku prowadzi bloga Karolina nie Gotuje, na którym zachęca ludzi do surowej diety i wzięcia zdrowia w swoje ręce. Inspiruje i motywuje do zmiany dotychczasowego stylu odżywiania i podpowiada, jak zrobić to racjonalnie i z głową.

Proste i szybkie zakupy

Proste i szybkie zakupy

Bezpieczna obsługa płatności

Bezpieczna obsługa płatności

Traksakcja zabezpieczona szyfrowaniem

Transakcja zabezpieczona
szyfrowaniem

Proste i szybkie zakupy

Proste i szybkie zakupy

Bezpieczna obsługa płatności

Bezpieczna obsługa płatności przez Paynow, BLIK i PayPal

Traksakcja zabezpieczona szyfrowaniem

Transakcja zabezpieczona
szyfrowaniem